Jak zawijać krokiety? Załóżmy, że mamy już swój sprawdzony przepis na naleśniki, wiemy jaki zrobić farsz, ale… dotychczas nigdy nie zawijaliśmy krokietów. Istnieje kilka technik, które okażą się przydatne podczas ich przygotowywania, a zawijanie krokietów wcale nie jest trudne i wystarczy, że opanujecie parę prostych kroków.
Osobiście najbardziej lubię sposób, w którym każdy krokiet przypomina z boku muszelkę ślimaka. Ten sposób rolowania naleśników najlepiej sprawdzi się przy dobrze zmielonych farszach, w których nie znajdują się składniki w większych kawałkach.
Raz, dwa, trzy i gotowe. Można przygotować je na tak wiele sposobów! Jakie nadzienie wybierzecie? Czekam na Wasze pomysły dodatków :).
Super! Czytelnie, ze smakiem?
Można zwijac na zimnym czy ciepłym nalesniku?
Zawijać można w ciepłym, ale panierować trzeba w przestudzonym.
U mnie w domu nie robiło się krokietów 🙁 …. Teraz ja je zrobię sama a dzięki tym fotkom nie zrobię błędu z zawijaniem 🙂
Sorry że z innej beczki niż kuchnia. Ostatnio na blogu niejakiego kominka przeczytałem tekst że ostatnio widziano Cię w Los Angeles – ponoć trzeźwą. To taki żarcik prawda?
Z tego co pamiętam to chodziło o Las Vegas :). To nie żart, naprawdę tam byłam i naprawdę trzeźwa :).
a co to za pyszny farsz??
To farsz z przepisu na krokiety z kapustą i grzybami :).
Coś dla mnie 🙂 Jutro właśnie robię na obiad krokiety, dzięki!