fbpx
Czytasz właśnie
Masło czerwone pomidorowe

Masło czerwone pomidorowe

Masło czerwone - pomidorowe

Kolorowe masło, oprócz walorów smakowych, daje możliwość dekorowania kanapek, wędlin czy nawet głównych dań. Masło czerwone, właściwie pomarańczowe albo w kolorze łososiowym, o smaku pomidorowym, ma delikatną konsystencję, dzięki czemu można wyciskać je za pomocą szprycy i tworzyć fantazyjne wzory. Masło pomidorowe czerwone polecam szczególnie na Wielkanoc, kiedy na naszych stołach goszczą różnorodne wędliny podawane z chlebem.

Zobacz też: Więcej przepisów na dodatki do kanapek

Masło pomidorowe na wędlinach

Masło czerwone pomidorowe

Masło czerwone pomidorowe, z dodatkiem suszonych pomidorów lub papryki oraz soku pomidorowego, dzięki którym uzyskuje ciekawy, dekoracyjny kolor. To masło o łagodnym smaku, idealne do dekoracji kanapek lub wędlin czy pasztetów na talerzach i półmiskach.
5 z 1 oceny
Przygotowanie: 5 minuty
Razem: 5 minuty
Kategoria: Półprodukt
Kuchnia: Amerykańska, Europejska
Przepis na: masło czerwone pomidorowe
Liczba porcji: 0
Przepis autorstwa: Dorota Kamińska

☟ W moich przepisach szklanka ma zawsze 250 ml, kostka masła to 200 g, a łyżka lub łyżeczka jest płaska, chyba że wyraźnie zaznaczam, że jest inaczej.

Składniki

  • 150 g miękkiego masła (¾ kostki)
  • 1 łyżka soku pomidorowego 100%
  • 2 łyżki suszonych pomidorów w proszku*
  • sól, pieprz

🖩 Chcesz przeliczyć miary i wagi? Oto kalkulator.

LUBISZ PRZEPISY DOROTY?

Dołącz do ponad 15 tysięcy osób zapisanych do newslettera! Wysyłam tylko 2-4 wiadomości w miesiącu. Skorzystaj z podpowiedzi, co warto ugotować z aktualnie dostępnych w sklepach, sezonowych składników. Dowiesz się, co u mnie, jakie ciekawe rzeczy polecam i otrzymasz garść kulinarnych (i nie tylko) inspiracji.

E-BOOK NA POWITANIE - GRATIS

Przydatne przepisy i poradniki

* suszone pomidory w proszku poprawią kolor masła i dodadzą mu pomidorowego smaku. Można zastąpić je nieco mniejszą ilością słodkiej papryki w proszku.

Jak zrobić

  • Wszystkie składniki duszę widelcem na gładką masę i chłodzę w lodówce lub od razu przekładam do szprycy i używam do zdobienia kanapek lub wędlin.
MASZ INSTAGRAM?Zrób zdjęcie potrawy i oznacz mój profil @dorotakaminska lub hasztag #dorotainsuperfood. Przyjdę polubić Twoją fotkę!
Masło pomidorowe na wędlinach
Masło pomidorowe na wędlinach
5 komentarzy
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Podoba Ci się przepis? Daj 5 gwiazdek :)




© 2009-2024 | Dorota Kamińska blog kulinarny, przepisy, podróże i styl życia | Wszystkie prawa zastrzeżone | Część odnośników na blogu to afiliacyjne linki partnerskie | Moja książka: Superfood | Silnik: Wordpress | Serwer: Bookroom