Ciasto z kremem

Ciasto z kremem, przekładane, to nieco bardziej skomplikowany wypiek, do którego mogą podejść średnio zaawansowani miłośnicy domowych wypieków. W tym dziale znajdziesz przepisy na kolorowe, eleganckie ciasta z kremem. Taki słodki wypiek wymaga trochę wprawy, bo przygotowanie samego kremu to konieczność odpowiedniego ubicia śmietany lub ugotowania budyniu o idealnej gęstości, niezbyt intensywnego miksowania, aby uniknąć zwarzenia czy przebicia i uzyskać właściwą konsystencję. Ciasto z kremem jest czasochłonne, ponieważ po przełożeniu z reguły musi leżakować w lodówce aż do stężenia wszystkich warstw. Zapraszam po sprawdzone przepisy na ciasto z kremem – klasyczne receptury i nowe, modne i ciekawe propozycje.

Ciasto truskawkowe pole
Ciasto truskawkowe pole
Piernik czekoladowy
Piernik czekoladowy
Mazurek z czekoladą
Mazurek z czekoladą
Ciasto krówka
Ciasto krówka
Napoleonka
Napoleonka – kremówka
Miodownik (Stefanka)
Miodownik (Stefanka)
Metrowiec
Metrowiec
Ciasto snickers
Ciasto snickers
Fale Dunaju
Fale Dunaju
Wuzetka - ciasto W-Z
Wuzetka
Ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowe
Sernik jagodowy
Sernik jagodowy