Mazurek

Mazurek – przepis na proste ciasto na Wielkanoc. Mazurek jest pieczony na kruchym spodzie, dekorowany kremem, konfiturą lub polewą oraz bakaliami i owocami. To pyszny, kolorowy i łatwy do przygotowania, domowy wypiek, który można fantazyjnie udekorować przed podaniem, wykorzystując kajmak, kremy, bakalie, polewy i posypki. Moje mazurki wielkanocne przygotowuję na wiele sposobów, a w tym dziale znajdziecie pomysły na mazurek na różnych rodzajach kruchego ciasta. Ciekawe, który mazurek polubicie najbardziej :).

Mazurek pomarańczowy
Mazurek pomarańczowy
Mazurek jabłkowy
Mazurek jabłkowy
Mazurek z czekoladą
Mazurek z czekoladą
Mazurek orzechowy
Mazurek orzechowy
Mazurek czekoladowy
Mazurek czekoladowy
Mazurek cytrynowy
Mazurek cytrynowy
Mazurek migdałowy
Mazurek migdałowy
Mazurek kajmakowy
Mazurek kajmakowy
Mazurek bakaliowy
Mazurek bakaliowy
Mazurek królewski
Mazurek królewski