Naleśniki
Naleśniki – przepis krok po kroku. Pokazuję mnóstwo pomysłów na ciasto i nadzienie. To wspaniała potrawa na śniadanie, deser lub kolację. A także danie obiadowe, jeśli przygotuje się je w wersji wytrawnej, bez cukru, nadziewając potem farszem warzywnym lub mięsnym i polewając ulubionym sosem. Pokazuję przepis na naleśniki na wiele sposobów. Zobacz jak usmażyć naleśniki najlepsze krok po kroku i które dodatki wybrać.
Uwielbiam zarówno te słodkie, jak i słone. Czasami smażę więcej na zapas. Potem mogę rozmrozić i odgrzać. Jednak najlepsze są te świeże, puszyste i delikatne. Z nadzieniem owocowym i bitą śmietaną lub ulubioną polewą… A może wytrawne z farszem na ostro lub pięknie pachnące ziołami?
Można zapiekać je w piekarniku lub zawijać i serwować bezpośrednio po usmażeniu na patelni. Pokazuję przepisy na naleśniki w różnych wersjach: klasyczne oraz dla alergików, na mące pszennej zwykłej lub razowej, a nawet gryczanej, orkiszowej czy bezglutenowej.