Pasztet

Pasztet domowy to doskonały dodatek do kanapek lub starter – przystawka, którą serwuje się w restauracjach przed podaniem głównego dania. Dobry przepis na pasztet na Wielkanoc lub na co dzień gwarantuje, że po upieczeniu uzyskamy idealną konsystencję. Będzie na tyle zbity, żeby pokroić go na plasterki, ale nie za suchy. Wilgotny, aromatyczny, dzięki czemu w każdej chwili można go rozsmarować na kanapce. Pokazuję jak zrobić pasztet pieczony lub taki bez pieczenia, z ugotowanego mięsa i warzyw.

Można przygotować go z różnego rodzaju mięsa. Polecam z pewnością taki z wieprzowiny, kurczaka, królika, dzika lub mieszanej dziczyzny. Ale także te warzywne, wegetariańskie i wegańskie są pyszne!

Pasztety to doskonałe potrawy na świąteczne stoły: wielkanocne i bożonarodzeniowe czy rodzinne uroczystości. Zapraszam po najlepsze przepisy na pasztety!

Pasztet z selera
Pasztet z selera
Pasztet z soczewicy
Pasztet z soczewicy
Pasztet z ciecierzycy
Pasztet z ciecierzycy
Pasztet z fasoli
Pasztet z fasoli
Pasztet wieprzowy
Pasztet wieprzowy
Pasztet z dzika
Pasztet z dzika
Pasztet pieczarkowy
Pasztet pieczarkowy
Pasztet z królika
Pasztet z królika
Pasztet z dziczyzny
Pasztet z dziczyzny
Pasztet z gęsich wątróbek
Pasztet z gęsich wątróbek
Pasztet z kurczaka
Pasztet z kurczaka