Sernik

Sernik – przepis na moje ulubione ciasto. Moje przepisy na serniki, które zawsze się udają, niezależnie od dodatków i sposobów pieczenia. Natomiast zestaw porad o tym, jak zrobi pyszny sernik, ułatwia ich pieczenie wszystkim początkującym.

Mój każdy sernik jest ciastem o bazowej recepturze i sprawdzonych proporcjach sera, jajek, cukru i, opcjonalnie, śmietanki i mąki ziemniaczanej lub kaszy. Wzbogacam ten przepis na sernik, a właściwie zestaw proporcji, o dodatkowe składniki. Znajdziecie tu owoce, bakalie, ekstrakty smakowe i ziarenka wanilii.

Wykorzystuję możliwości przygotowania sernika z pięknymi i niekoniecznie skomplikowanymi dekoracjami. Piekę je na różnorodnych spodach z kruchego lub francuskiego ciasta, albo wykorzystuję gotowe ciasteczka. Dodaję smaczne polewy i oto jak powstają moje najlepsze serniki.

Zapraszam po sprawdzone przepisy na serniki, które nie pękają, pięknie wyrastają i wybornie smakują. Każdy sernik został zjedzony przez największych sernikowych smakoszy. Do wyboru serniki na różnych spodach, kremowe, z dodatkiem owoców lub polewą, zarówno pieczone jak i te na zimno.

Sernik gruszkowy
Sernik gruszkowy
Sernik chałwowy
Sernik chałwowy
Sernik Raffaello
Sernik Raffaello
Sernik z musem z mango
Sernik z musem mango
Sernik z burakami
Sernik z burakami
Sernik zebra na zimno
Sernik zebra na zimno
Sernik cappuccino na zimno
Sernik cappuccino na zimno
Sernik bananowy na zimno
Sernik bananowy na zimno
Sernik kawowy na zimno
Sernik kawowy na zimno
Sernik toffi
Sernik toffi
Sernik orzechowy
Sernik orzechowy
Sernik malinowy na zimno
Sernik malinowy na zimno