Żółtka

Żółtka – przepisy i pomysły jak wykorzystać te pozostałe po przygotowywaniu bezy czy innych potraw i wypieków. A można na kilka sposobów. Co zrobić z żółtkami? Jak wykorzystać żółtka po bezach? Spokojnie, z pewnością się nie zmarnują! Jest kilka sposobów na żółtka po bezie czy innych recepturach, dzięki którym mogą pojawić się w wypiekach i deserach bez białek.

Najprostszy sposób to utarty kogel mogel lub po prostu dodanie żółtek do kruchego ciasta. Ale są też inne – kilka do wyboru. Z pewnością wybierzecie coś dla siebie!

Kogel mogel
Kogel mogel
Sos holenderski
Sos holenderski
Mus czekoladowy
Mus czekoladowy
Budyń czekoladowy
Budyń czekoladowy
Budyń na krem budyniowy
Budyń na krem
Kawa po kapitańsku
Kawa po kapitańsku
Crème brûlée
Crème brûlée
Babka drożdżowa
Babka drożdżowa
Krem maślany
Krem maślany
Mazurek cytrynowy
Mazurek cytrynowy