Cześć, mam na imię Dorota i tworzę przepisy kulinarne z…
Jeśli w sklepie zerkacie na półki sklepowe z różnorodnymi ciastkami, być może znacie już nowość rynkową – ciastka belVita wypiekane z pełnych ziaren 5 zbóż. Właściciel tej nowej na rynku marki, firma Kraft Foods, wspólnie z agencją AlertMedia przygotowała konferencję prasową prowadzoną w formacie nawiązującym do telewizji śniadaniowej, podczas której razem z gronem ekspertów z różnych dziedzin dyskutowano o tym, jakie w Polsce jada się śniadania, co jest ważne podczas komponowania porannego posiłku, jak śniadanie dodaje energii i przekłada się na nasze zdrowie i efektywność w pracy i prezentowano wszystkie nowe ciastka belVita, dostępne w kilku ciekawych kompozycjach smakowych. Również ja tam byłam i co nieco do zjedzenia zrobiłam :).
Moim zadaniem, jako gościa współprowadzącego, było przygotowanie wcześniej propozycji 4 zestawów śniadaniowych składających się z ciastek belVita dostępnych w różnych smakach oraz innych produktów zawierających białka, witaminy, błonnik i sole mineralne i zaprezentowanie obecnym na konferencji przedstawicielom prasy i mediów internetowych dwóch przykładowych śniadań.
Całość imprezy prowadziła znana Wam zapewne z TVN Agnieszka Cegielska, zastępująca tego dnia Magdę Mołek, a jej gośćmi-ekspertami, odpowiadającymi na pytania w plenerowym studio, byli: prof. Lidia Wądołowska z Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, dr Danuta Gajewska, Prezes Polskiego Towarzystwa Dietetycznego, Urszula Mijakoska, diet coach Dorota Kamińska, czyli ja, jako blogerka kulinarna prowadząca Pozytywną Kuchnię oraz Marcin Przysiwek, instruktor fitness i trener osobisty.
Cześć, mam na imię Dorota i tworzę przepisy kulinarne z filmami wideo. Jestem autorką książki „Superfood po polsku”, a moje ukochane miasto, w którym mieszkam, to Wrocław :). Uwielbiam gotować i karmić siebie i innych, kiedyś moim hobby było pieczenie serników, a potem „wkręciłam się” w odchudzanie… posiłków ;). Od ładnych paru lat doradzam, jak jeść smacznie i zdrowo (da się!), żeby dobrze się czuć, mieć mnóstwo uśmiechu i energii oraz miło spędzać czas, nie tylko w kuchni.| Więcej o mnie