Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Obrazy do instrukcji
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Blanszowane migdały na zimno
Blanszowane migdały na zimno, czyli właściwie bez gotowania. Wystarczy po prostu moczenie migdałów w zimnej wodzie i obranie ze skórki.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
2
godziny
godziny
Łączny czas:
2
godziny
godziny
Rodzaj:
Półprodukt, Przekąska
Kuchnia:
Amerykańska, Europejska
Słowo kluczowe:
blanszowane migdały, jak obrać migdały, migdały bez skórki, migdały blanszowane
Servings:
1
porcja 100 g
Calories:
575
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
migdały kalifornijskie
Instrukcje
Migdały zalewam zimną wodą tak, żeby całkowicie wszystkie przykryć. Zostawiam na 2 godziny w temperaturze pokojowej lub lodówce.
Skórka zmięknie i każdy migdał można ręcznie obrać, wyjmując z wody i odrywając skórkę za pomocą paznokci.
Wartości odżywcze
Serving:
100
g
|
Kalorie:
575
kcal
|
Carbohydrates:
21
g
|
Białko:
21
g
|
Fat:
49
g
|
Tłuszcze nasycone:
3
g
|
Sód:
1
mg
|
Potas:
705
mg
|
Fiber:
12
g
|
Cukier:
3
g
|
Wapń:
264
mg
|
Żelazo:
3.7
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!