Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
–
+
osoby
Mniejszy
Normalny
Większy
Carpaccio z pieczarek
Carpaccio z pieczarek czyli wytrawna i elegancka przekąska z surowych pieczarek z sosem winegret i ostrą papryczką chili.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
10
minuty
minuty
Łączny czas:
10
minuty
minuty
Rodzaj:
Przekąska
Kuchnia:
Wegańska
Słowo kluczowe:
carpaccio z pieczarek
Servings:
2
osoby
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
6
pieczarek
średnie; umyte, obrane ze skórek, pokrojone na cienkie plasterki
2
cebulki dymki
tylko biała część lub szalotki (drobno pokrojone)
¼
papryczki chili
drobno pokrojona
3
plasterki
cytryny
świeży tymianek
świeża bazylia
oliwa z oliwek
sos balsamico
sól
Instrukcje
Pokrojone pieczarki układam dekoracyjnie na talerzach.
Posypuję pieczarki papryczką chili i skrapiam sokiem z 1 plasterka cytryny oraz doprawiam solą.
Skrapiam pieczarki oliwą z oliwek i polewam sosem balsamico.
Dekoruję carpaccio pokrojoną drobno cebulą lub szalotką oraz świeżymi ziołami.
Film
Obejrzyj
bezpośrednio na moim kanale na YouTube
Uwagi
Jak pokroić cebulę
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!