Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
–
+
sztuk (ok.), z nadzieniem
Mniejszy
Normalny
Większy
Ciasto na knedle bezglutenowe
Przepis na ciasto na knedle bezglutenowe, na bazie gotowanych ziemniaków, jajka i mąki bezglutenowej.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
5
minuty
minuty
Czas gotowania:
20
minuty
minuty
Łączny czas:
25
minuty
minuty
Rodzaj:
Półprodukt
Kuchnia:
Polska
Słowo kluczowe:
ciasto na knedle bezglutenowe
Servings:
50
sztuk (ok.), z nadzieniem
Calories:
21
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
1
kg
ziemniaków
sypkie/mączyste; ugotowane, wystudzone; zmielone w maszynce, przeciśnięte przez prasę do ziemniaków lub dokładnie ugniecione
1
szklanka
mąki bezglutenowej
polecam swoją uniwersalną mieszankę bezglutenową najlepszą
1
łyżka
mąki ziemniaczanej
1
jajko
opcjonalnie; ciasto z dodatkiem jajka jest miękkie i delikatniejsze po ugotowaniu
1
szczypta
soli
Instrukcje
Ziemniaki, mąki, szczyptę soli i jajko zagniatam w kulę ciasta.
Wartości odżywcze
Serving:
1
sztuka (bez nadzienia)
|
Kalorie:
21
kcal
|
Carbohydrates:
4
g
|
Cholesterol:
3
mg
|
Sód:
4
mg
|
Potas:
85
mg
|
Witamina A:
5
IU
|
Witamina C:
2.3
mg
|
Wapń:
8
mg
|
Żelazo:
0.8
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!