Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Grillowane szparagi o anyżowym aromacie
Grillowane szparagi z truskawkami, sałatą i koprem włoskim czyli przepis na grillowane szparagi o anyżowym aromacie fenkuła.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
5
minuty
minuty
Czas gotowania:
15
minuty
minuty
Łączny czas:
20
minuty
minuty
Rodzaj:
Dodatek do obiadu
Kuchnia:
Polska
Servings:
2
Calories:
62
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
500
g
białych szparagów
oczyszczone
2
plastry
pomarańczy
duże
1
fenkuł
koper włoski; oczyszczony, pokrojony w paski
1
garść
truskawek
kilka liści sałaty lollo biondo
Instrukcje
Umyte, mokre szparagi grillujemy do miękkości (można owinąć je folią aluminiową i odwinąć i przypiec dopiero na sam koniec) przez kilkanaście minut.
Na talerzu układamy sałatę, dekorujemy pokrojonym fenkułem, pomarańczą i truskawkami. Na samym wierzchu kładziemy szparagi.
Uwagi
Jak oczyścić szparagi
Jak oczyścić koper włoski
Wartości odżywcze
Serving:
300
g
|
Kalorie:
62
kcal
|
Carbohydrates:
12
g
|
Białko:
5
g
|
Sód:
6
mg
|
Potas:
560
mg
|
Fiber:
5
g
|
Cukier:
6
g
|
Witamina A:
2115
IU
|
Witamina C:
35.7
mg
|
Wapń:
66
mg
|
Żelazo:
5.5
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!