Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
–
+
porcji
Mniejszy
Normalny
Większy
Jajka w koszulkach w sosie koperkowym
Jajka w koszulkach w sosie koperkowym przygotowanym na bazie masła czyli prosty przepis na dodatek do jajek w koszulkach serwowanych na grzankach.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
5
minuty
minuty
Czas gotowania:
10
minuty
minuty
Łączny czas:
15
minuty
minuty
Rodzaj:
Śniadanie
Kuchnia:
Polska
Słowo kluczowe:
jajka w koszulkach w sosie koperkowym, jajka w koszulkach z masłem i koperkiem
Servings:
8
porcji
Calories:
217
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
4-8
świeżych jajek
50-100
g
masła
¼-½ kostki
4-8
kromek
chleba tostowego
¼-½
pęczka
koperku
świeży; umyty, osuszony, drobno posiekany
sól, pieprz
Instrukcje
Gotuję jajka w koszulkach.
Masło roztapiam na patelni, dodaję koper i podsmażam przez ok. 2 minuty na małym ogniu. Dodaję sól i pieprz, mieszam.
Z chleba tostowego robię grzanki (w tosterze lub na suchej, teflonowej albo ceramicznej patelni).
Na grzankach układam jajka i polewam sosem.
Film
Obejrzyj
bezpośrednio na moim kanale na YouTube
Uwagi
Jak ugotować
jajka w koszulkach
- dokładna instrukcja krok po kroku
Jak zrobić najlepszy, domowy
chleb tostowy
Wartości odżywcze
Serving:
1
jajko na toście, polane sosem
|
Kalorie:
217
kcal
|
Carbohydrates:
12
g
|
Białko:
7
g
|
Fat:
15
g
|
Tłuszcze nasycone:
7
g
|
Cholesterol:
190
mg
|
Sód:
320
mg
|
Potas:
89
mg
|
Cukier:
1
g
|
Witamina A:
560
IU
|
Witamina C:
0.1
mg
|
Wapń:
54
mg
|
Żelazo:
1.5
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!