Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Koktajl z arbuza
Smaczny, o nietypowym smaku, koktajl z arbuza z dodatkiem świeżego imbiru i mrożonej herbaty, prosty do zrobienia w kilka minut w blenderze.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
5
minuty
minuty
Łączny czas:
5
minuty
minuty
Rodzaj:
Deser, Śniadanie
Kuchnia:
Amerykańska, Azjatycka, Europejska
Słowo kluczowe:
koktajl arbuzowy, koktajl z arbuza
Servings:
6
osób
Calories:
58
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
1
kg
słodkiego arbuza
sam miąższ, bez skóry i nasion, grubo posiekany
2
łyżeczki
imbiru
koniecznie świeży, utarty
10-12
kostek
zamrożonej zielonej herbaty
można przed zamrożeniem posłodzić ją 1-2 łyżeczkami miodu, ksylitolu lub syropu z agawy
1
plaster
ananasa
opcjonalnie; o grubości ok. 2 cm
Instrukcje
Kawałki arbuza, ananasa i kostki mrożonej herbaty miksuję z imbirem w blenderze.
Dodaję kostki lodu i miksuję, aż lód się pokruszy.
Koktajl podaję w wysokich szklankach, ozdobiony kawałkiem arbuza, ananasem i listkiem mięty.
Wartości odżywcze
Serving:
1
szklanka
|
Kalorie:
58
kcal
|
Carbohydrates:
14
g
|
Białko:
1
g
|
Sód:
2
mg
|
Potas:
201
mg
|
Cukier:
11
g
|
Witamina A:
950
IU
|
Witamina C:
20.2
mg
|
Wapń:
13
mg
|
Żelazo:
0.4
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!