Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Koktajl z botwinki
Koktajl z botwinki z selerem naciowym, pomarańczami i ananasem oraz nasionami słonecznika, na zdrowe śniadanie.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
5
minuty
minuty
Łączny czas:
5
minuty
minuty
Rodzaj:
Deser, Śniadanie
Kuchnia:
Amerykańska, Europejska
Słowo kluczowe:
koktajl botwinkowy, koktajl z botwinki
Servings:
2
osoby
Calories:
259
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
1
pęczek
botwinki
świeże, jędrne listki, obcięte u nasady + korzonki oczyszczone z „wąsów” i obrane
2
pomarańcze
obrane, oczyszczone z błon; 1 pomarańczę można zastąpić 1 czerwonym grejpfrutem
1
łodyga
selera naciowego
oczyszczona z łyka
1
banan
1
plaster
ananasa
o grubości ok. 1,5 cm; obrany
2
łyżki
nasion słonecznika
opcjonalnie
1
łyżka
oliwy z oliwek
opcjonalnie
Instrukcje
Wszystkie składniki miksuję na gładko w blenderze.
Podaję koktajl z botwinki udekorowany plasterkami pomarańczy i listkami świeżej mięty.
Uwagi
Walory i właściwości botwinki
Wartości odżywcze
Serving:
1
szklanka (koktajl ze wszystkimi składnikami opcjonalnymi)
|
Kalorie:
259
kcal
|
Carbohydrates:
37
g
|
Białko:
4
g
|
Fat:
12
g
|
Tłuszcze nasycone:
1
g
|
Sód:
23
mg
|
Potas:
623
mg
|
Fiber:
6
g
|
Cukier:
24
g
|
Witamina A:
475
IU
|
Witamina C:
95.7
mg
|
Wapń:
76
mg
|
Żelazo:
0.9
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!