Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Koktajl z kapusty
Koktajl z kapusty białej lub czerwonej, z ananasem, bananem, pomarańczą i sezamem. Doskonały koktajl z kapustą - warzywno-owocowy, idealny na śniadanie.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
5
minuty
minuty
Łączny czas:
5
minuty
minuty
Rodzaj:
Deser, Śniadanie
Kuchnia:
Europejska
Słowo kluczowe:
koktajl kapuściany, koktajl z kapusty
Servings:
3
osoby
Calories:
140
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
3-4
liście
białej lub czerwonej kapusty
duże
1
pomarańcza
obrana, najlepiej bez błon
1
plaster
ananasa
o grubości ok. 2-3 cm
1
banan
surowy lub zamrożony w kawałkach
kilka
łyżek
sezamu
1
garść
jagód, borówek amerykańskich lub malin
opcjonalnie
Instrukcje
Wszystkie składniki miksuję w blenderze
Wartości odżywcze
Serving:
1
szklanka (koktajl z dodatkiem jagód)
|
Kalorie:
140
kcal
|
Carbohydrates:
21
g
|
Białko:
3
g
|
Fat:
6
g
|
Sód:
3
mg
|
Potas:
323
mg
|
Fiber:
4
g
|
Cukier:
12
g
|
Witamina A:
125
IU
|
Witamina C:
43.7
mg
|
Wapń:
142
mg
|
Żelazo:
1.9
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!