Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Koktajl z rabarbaru
Koktajl z rabarbaru z bananem, pomarańczą i migdałami lub orzechami.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
5
minuty
minuty
Łączny czas:
5
minuty
minuty
Rodzaj:
Deser, Śniadanie
Kuchnia:
Polska
Słowo kluczowe:
koktajl rabarbarowy, koktajl z rabarbarem, koktajl z rabarbaru
Servings:
2
osoby
Calories:
315
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
1
szklanka
rabarbaru
obrany, pokrojony w grubszą kostkę, surowy lub zamrożony
½
szklanki
blanszowanych migdałów lub orzechów nerkowców
1
banan
duży, surowy lub zamrożony w kawałkach
2
pomarańcze
obrane, bez błon
1
łyżka
miodu
można zastąpić syropem z agawy
¼
łyżeczki
miąższu z laski wanilii
można zastąpić ekstraktem z wanilii
Instrukcje
Miksuję migdały lub orzechy w blenderze.
Wartości odżywcze
Serving:
300
ml
|
Kalorie:
315
kcal
|
Carbohydrates:
46
g
|
Białko:
8
g
|
Fat:
13
g
|
Tłuszcze nasycone:
1
g
|
Sód:
3
mg
|
Potas:
814
mg
|
Fiber:
9
g
|
Cukier:
29
g
|
Witamina A:
395
IU
|
Witamina C:
79.7
mg
|
Wapń:
176
mg
|
Żelazo:
1.4
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!