Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Koreczki z cukinii
Niskokaloryczne, lekkostrawne, wegetariańskie koreczki cukiniowe czyli przepis na koreczki z cukinii z twarożkiem, cebulą, rukolą i kolorowym pieprzem.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
20
minuty
minuty
Czas gotowania:
10
minuty
minuty
Łączny czas:
30
minuty
minuty
Rodzaj:
Przekąska
Kuchnia:
Europejska
Słowo kluczowe:
koreczki z cukinią, koreczki z cukinii, ruloniki z cukinii
Servings:
24
sztuki
Calories:
47
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
2
niewielkie cukinie
12
listków
świeżej bazylii
24
listki
rukoli
72
ziarna
kolorowego pieprzu
1
cebula
200
g
twarożku kanapkowego
oliwa z oliwek
Instrukcje
Cukinię myję, odcinam końce, przekrawam na pół i kroję w podłużne, cienkie plastry (np. za pomocą krajarki do żółtego sera).
Każdy plasterek smaruję oliwą z oliwek i grilluję na suchej, teflonowej patelni lub patelni do grillowania.
Plasterki grillowanej cukinii posypuję drobno pokrojoną bazylią.
Dokładam całe listki rukoli, twarożek, po 3 ziarna pieprzu i ewentualnie posypuję delikatnie solą.
Zawijam ruloniki i wbijam w nie wykałaczki.
Film
Obejrzyj
bezpośrednio na moim kanale na YouTube
Uwagi
Koreczki z cukinii można podać na ciepło, zaraz po ugrillowaniu i zawinięciu, lub pozostawić do ostygnięcia. Są lekkie, niskokaloryczne i zdrowe.
Wartości odżywcze
Serving:
1
sztuka
|
Kalorie:
47
kcal
|
Carbohydrates:
3
g
|
Białko:
1
g
|
Fat:
3
g
|
Cholesterol:
1
mg
|
Sód:
33
mg
|
Potas:
120
mg
|
Fiber:
1
g
|
Witamina A:
185
IU
|
Witamina C:
4.5
mg
|
Wapń:
30
mg
|
Żelazo:
0.5
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!