Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Krem czekoladowy wegański
Krem czekoladowy wegański z awokado, z dodatkiem kakao, wanilii i miodu lub cukru brzozowego. Prosty do zrobienia, o doskonałym smaku i konsystencji.
Print Recipe
Pin Recipe
Czas przygotowania:
5
minuty
minuty
Łączny czas:
5
minuty
minuty
Rodzaj:
Półprodukt
Kuchnia:
Wegańska
Słowo kluczowe:
krem czekoladowy wegański, krem czekoladowy z awokado
Servings:
1
porcja na krem do przełożenia 2 warstw ciasta o średnicy ok. 24 cm
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
6-8
awokado
⅓
szklanki
miodu lub cukru
najlepiej ksylitolu
12
łyżek
kakao
1
szczypta
soli
1
łyżka
ekstraktu z wanilii
Instructions
Wszystkie składniki miksuję w blenderze na gładki krem. Alternatywnie można najpierw dokładnie rozdusić awokado widelcem, a potem wymieszać łyżką z pozostałymi składnikami.
Notes
Jak wybrać dojrzałe awokado
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!