Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Łosoś marynowany
Łosoś marynowany jak w kuchni japońskiej czyli surowy łosoś serwowany w zalewie octowej, z drobno posiekaną cebulką.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
20
minuty
minuty
Łączny czas:
20
minuty
minuty
Rodzaj:
Przekąska, Starter
Kuchnia:
Japońska
Słowo kluczowe:
łosoś marynowany, łosoś w marynacie, łosoś z marynatą
Servings:
4
osoby
Calories:
125
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
Ryba
200-300
g
łososia
filetowany, pokrojony na plasterki
Marynata
2
łyżki
sosu sojowego jasnego
2
łyżki
octu ryżowego lub białego octu winnego
1
cebula
bardzo drobno pokrojona
szczypta cukru
Do dekoracji
szczypiorek, mięta lub cebula
posiekany
Instrukcje
Wszystkie składniki marynaty łączę w miseczce.
Łososia wkładam do marynaty i odstawiam na 15 minut w chłodne miejsce.
Układam plasterki łososia wyjęte z marynaty dekoracyjnie na talerzykach, ozdabiam szczypiorkiem, miętą lub cebulą i serwuję.
Film
Obejrzyj
bezpośrednio na moim kanale na YouTube
Uwagi
Jak pokroić cebulę
Wartości odżywcze
Serving:
85
g
|
Kalorie:
125
kcal
|
Carbohydrates:
3
g
|
Białko:
16
g
|
Fat:
4
g
|
Cholesterol:
41
mg
|
Sód:
537
mg
|
Potas:
426
mg
|
Cukier:
1
g
|
Witamina A:
75
IU
|
Witamina C:
2.6
mg
|
Wapń:
15
mg
|
Żelazo:
0.9
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!