Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Mango lassi
Mango lassi - indyjski koktajl na bazie owoców mango i jogurtu naturalnego, z dodatkiem mięty i kardamonu oraz, opcjonalnie, wody różanej. W Indiach słodzone cukrem w razie potrzeby, u mnie w zdrowszej wersji, bo bez cukru lub z miodem.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
5
minuty
minuty
Łączny czas:
5
minuty
minuty
Rodzaj:
Deser, Śniadanie
Kuchnia:
Indyjska
Słowo kluczowe:
mango lassi
Servings:
2
osoby
Calories:
143
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
1
mango
duże, obrane, bez pestki
1
szklanka
gęstego jogurtu
kilka łyżek jogurtu można zastąpić wodą różaną
½-1
łyżeczka
kardamonu
1
łyżka
miodu
opcjonalnie
1
garść
listków świeżej mięty
opcjonalnie; nieduża; kilka listków można odłożyć do dekoracji
1
szczypta soli
opcjonalnie
Instrukcje
Wszystkie składniki miksuję w blenderze na gładki, gęsty koktajl.
Wartości odżywcze
Serving:
1
szklanka (z dodatkiem wszystkich opcjonalnych składników)
|
Kalorie:
143
kcal
|
Carbohydrates:
25
g
|
Białko:
11
g
|
Cholesterol:
5
mg
|
Sód:
37
mg
|
Potas:
279
mg
|
Fiber:
1
g
|
Cukier:
23
g
|
Witamina A:
980
IU
|
Witamina C:
30.7
mg
|
Wapń:
119
mg
|
Żelazo:
0.2
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!