Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Masa solna do mniejszych modeli
Masa solna elastyczna, do wyrobu drobniejszych modeli, łatwa do zagniatania i formowania.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Servings:
10
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
100
g
mąki
100
g
soli
50
g
mąki ziemniaczanej
75
ml
wody
Instrukcje
Obie mąki przesiewamy do miski lub na stolnicę.
Do mąk dosypujemy sól i formujemy kopiec.
W kopcu tworzymy zagłębienie i, stopniowo dolewając wodę, rozpoczynamy wyrabianie.
Wyrabiamy masę solną przez ok. 10 minut.
Uwagi
Jest to masa solna półelastyczna. Najlepiej wykorzystać ją do modelowania niewielkich zwierzątek, ludzików, koszyczków itp.
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!