Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Masa solna klasyczna
Masa solna do prostych modeli, bez drobnych ozdób. Podstawowa masa solna z wody, soli i mąki.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
10
minuty
minuty
Łączny czas:
10
minuty
minuty
Servings:
500
g (ok.)
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
200
g
mąki
200
g
soli
125
ml
wody
Instrukcje
Mąkę przesiewamy do miski lub na stolnicę.
Do mąki dosypujemy sól i formujemy kopiec.
W kopcu tworzymy zagłębienie i, stopniowo dolewając wodę, rozpoczynamy wyrabianie.
Wyrabiamy masę solną przez ok. 10 minut.
Uwagi
Najlepiej wykorzystać ją do prostych modeli, bez drobnych ozdób.
Kalkulator kuchenny
do przeliczania jednostek wagi i objętości na łyżki i szklanki
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!