Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
g
Mniejszy
Normalny
Większy
Masło czosnkowe
Masło czosnkowe do kanapek lub jako dodatek do smażonych, pieczonych i grillowanych mięs. Najlepsze masło czosnkowe z twarożkiem i koperkiem.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
5
minuty
minuty
Łączny czas:
5
minuty
minuty
Rodzaj:
Półprodukt
Kuchnia:
Polska
Słowo kluczowe:
masło czosnkowe
Servings:
200
g
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
150
g
masła
¾ kostki; bardzo miękkie
4
łyżki
twarożku kanapkowego
1
ząbek
czosnku
przeciśnięty przez praskę
1
łyżeczka
koperku
świeży lub suszony; drobno posiekany
1
szczypta soli
Instrukcje
Czosnek mieszam dokładnie z twarożkiem za pomocą widelca.
Doprawiam solą, dodaję koperek, ponownie mieszam.
Całość mieszam z masłem, wyrównuję powierzchnię, ozdabiam.
Film
Obejrzyj
bezpośrednio na moim kanale na YouTube
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!