Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Melon z szynką parmeńską
Melon z szynką parmeńską - najlepszy i elegancki. Przepis na melon z prosciutto krok, z balsamico i dekoracyjnymi dodatkami.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
5
minuty
minuty
Łączny czas:
5
minuty
minuty
Rodzaj:
Przekąska, Śniadanie, Starter
Kuchnia:
Włoska
Słowo kluczowe:
melon z prosciutto, melon z szynką parmeńską
Servings:
4
Calories:
362
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
Baza
1
melon
100
g
szynki parmeńskiej
pokrojona w cienkie plastry o szerokości kilku cm
Opcjonalnie
100
g
orzechów piniowych
uprażone na suchej patelni
100
g
borówek amerykańskich
balsamico
świeża mięta
Instrukcje
Kawałki melona owijam plasterkami szynki parmeńskiej.
Melon z szynką układam dekoracyjnie na talerzu, dokładając miętę, borówkę amerykańską i orzechy piniowe i polewając balsamico.
Film
Obejrzyj
bezpośrednio na moim kanale na YouTube
Uwagi
Jak wybrać dojrzały melon
Wartości odżywcze
Serving:
250
g
|
Kalorie:
362
kcal
|
Carbohydrates:
26
g
|
Białko:
7
g
|
Fat:
27
g
|
Tłuszcze nasycone:
4
g
|
Cholesterol:
16
mg
|
Sód:
197
mg
|
Potas:
617
mg
|
Fiber:
2
g
|
Cukier:
19
g
|
Witamina A:
100
IU
|
Witamina C:
33.9
mg
|
Wapń:
15
mg
|
Żelazo:
1.9
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!