Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
–
+
osoby
Mniejszy
Normalny
Większy
Pasta z awokado
Najlepsza pasta z awokado - podstawowy przepis oraz propozycje dodatków, które ją urozmaicą: mięta lub kolendra, limonka oraz czosnek.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
5
minuty
minuty
Łączny czas:
5
minuty
minuty
Rodzaj:
Półprodukt
Kuchnia:
Amerykańska, Europejska
Słowo kluczowe:
pasta z awokado
Servings:
2
osoby
Calories:
191
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
Baza do pasty
1
awokado
dojrzałe, obrane, bez pestki
szczypta soli
Dodatki do wyboru (opcjonalnie)
3
łyżki
jogurtu naturalnego, kefiru, twarożku lub śmietanki kokosowej
sok z ½ limonki
1
garść
listków świeżej mięty lub kolendry
½
ząbka
czosnku
przeciśnięty przez praskę
½
łyżeczki
miodu
Instrukcje
Wszystkie składniki miksuję w blenderze lub rozgniatam widelcem, siekając wcześniej drobno listki mięty/kolendry.
Film
Obejrzyj
bezpośrednio na moim kanale na YouTube
Wartości odżywcze
Serving:
100
g
|
Kalorie:
191
kcal
|
Carbohydrates:
13
g
|
Białko:
3
g
|
Fat:
15
g
|
Tłuszcze nasycone:
2
g
|
Cholesterol:
3
mg
|
Sód:
41
mg
|
Potas:
533
mg
|
Fiber:
7
g
|
Cukier:
3
g
|
Witamina A:
260
IU
|
Witamina C:
15.6
mg
|
Wapń:
54
mg
|
Żelazo:
0.8
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!