Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Pasta z czerwonej fasoli
Pasta z czerwonej fasoli z limonką, chili i czosnkiem, z dodatkiem kolendry, mięty lub pietruszki i korzennych przypraw. Świetna do chipsów, kanapek oraz jako dodatek do głównych dań czy ryżu i makaronu.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
5
minuty
minuty
Czas gotowania:
1
godzina
godzina
30
minuty
minuty
Łączny czas:
1
godzina
godzina
35
minuty
minuty
Rodzaj:
Półprodukt
Kuchnia:
Amerykańska, Azjatycka, Europejska
Słowo kluczowe:
pasta z czerwonej fasoli
Servings:
4
Calories:
89
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
400
g
czerwonej fasoli
ugotowana
1
limonka
tylko wyciśnięty sok
½
papryczki chili
drobno posiekana
1-2
ząbki
czosnku
drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę
4
łyżki
kolendry, mięty lub natki pietruszki
posiekana
1
łyżeczka
mieszanki cynamonu, imbiru i goździków
sól, pieprz
Instrukcje
Wszystkie składniki miksuję w blenderze na pastę.
Opcjonalnie do miksowania można nie dodawać ziół, tylko po zmiksowaniu wymieszać z nimi gotową pastę.
Uwagi
Jak ugotować fasolę
Wartości odżywcze
Serving:
1
porcja (110 g)
|
Kalorie:
89
kcal
|
Carbohydrates:
17
g
|
Białko:
5
g
|
Sód:
286
mg
|
Potas:
290
mg
|
Fiber:
5
g
|
Cukier:
2
g
|
Witamina A:
80
IU
|
Witamina C:
12.5
mg
|
Wapń:
36
mg
|
Żelazo:
1.5
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!