Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Obrazy do instrukcji
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Pasta z wędzonej makreli z rzodkiewkami
Pasta z wędzonej makreli z serkiem i rzodkiewkami, z dodatkiem natki pietruszki. Doskonała pasta rybna do kanapek.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
10
minuty
minuty
Czas gotowania:
10
minuty
minuty
Oczekiwanie:
30
minuty
minuty
Łączny czas:
50
minuty
minuty
Rodzaj:
Śniadanie
Kuchnia:
Polska
Słowo kluczowe:
pasta z wędzonej makreli
Servings:
6
Calories:
182
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
Pasta
1
serek Almette śmietankowy
1
wędzona makrela
obrana ze skóry i oczyszczona z płetw i ości
natka pietruszki
kilka łyżek, posiekana
sól, pieprz
Piklowane rzodkiewki
1
pęczek
rzodkiewek
oczyszczone, pokrojone na plasterki
½
szklanki
octu jabłkowego
½
szklanki
wody
1
łyżka
cukru lub miodu
1
łyżka
soli
Grzanki
12
kromek
chleba
lub 6 bułek/bajgli
kilka łyżek oliwy
Instrukcje
Piklowane rzodkiewki
Wodę z octem zagotowuję z dodatkiem soli i cukru. Zdejmuję z ognia.
Zalewam gorącą zalewą rzodkiewki i odstawiam na ok. 30 minut.
Pasta z makreli
Rybę ugniatam widelcem w miseczce.
Dodaję serek i natkę pietruszki, mieszam dokładnie i doprawiam solą i pieprzem.
Grzanki
Kromki chleba lub bułki/bajgla polewam oliwą.
Wstawiam do piekarnika, włączam grill od góry i piekę w 180 st. C do zezłocenia, przez kilka minut.
Nakładam na kromki pastę i dekoruję odcedzonymi plasterkami rzodkiewek.
Film
Wartości odżywcze
Serving:
75
g
|
Kalorie:
182
kcal
|
Carbohydrates:
4
g
|
Białko:
12
g
|
Fat:
13
g
|
Tłuszcze nasycone:
2
g
|
Cholesterol:
21
mg
|
Sód:
1330
mg
|
Potas:
220
mg
|
Fiber:
1
g
|
Cukier:
4
g
|
Witamina A:
143
IU
|
Vitamin B1:
1
mg
|
Vitamin B2:
1
mg
|
Vitamin B3:
4
mg
|
Vitamin B5:
1
mg
|
Vitamin B6:
1
mg
|
Vitamin B12:
2
µg
|
Witamina C:
3
mg
|
Vitamin D:
4
µg
|
Vitamin E:
2
mg
|
Vitamin K:
26
µg
|
Wapń:
30
mg
|
Copper:
1
mg
|
Żelazo:
1
mg
|
Manganese:
1
mg
|
Magnesium:
15
mg
|
Phosphorus:
89
mg
|
Selenium:
18
µg
|
Zinc:
1
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!