Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
–
+
osób
Mniejszy
Normalny
Większy
Pischinger – domowy wafel z nadzieniem
Pischinger - najlepszy domowy wafel przekładany kajmakiem lub inną masą, opcjonalnie z dodatkiem bakalii. Najlepszy pischinger dla dzieci i dorosłych - przepis krok po kroku.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
1
godzina
godzina
15
minuty
minuty
Łączny czas:
1
godzina
godzina
15
minuty
minuty
Rodzaj:
Deser
Kuchnia:
Polska
Słowo kluczowe:
pischinger, wafel z nadzieniem
Servings:
6
osób
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
1
opakowanie wafli
6 płatów ok. 40×40 cm
550
g
kajmaku
około; przygotowany samodzielnie lub gotowy, w puszce
200
g
masła
1 kostka; wyjęte z lodówki 1 godzinę przed przygotowaniem wafla
Instrukcje
Masło ucieram na puszysty krem za pomocą miksera, na najwyższych obrotach.
Dodaję kajmak i ucieram z masłem na jednolitą masę.
Każdy płat smaruję niezbyt grubo masą i przykrywam kolejnym płatem wafla.
Odstawiam wafel pischinger na ok. 15-30 minut, dzięki czemu delikatnie zmięknie i będzie się wygodniej kroić.
Kroję w trójkąty, kwadraty lub równoległoboki.
Film
Obejrzyj
bezpośrednio na moim kanale na YouTube
Uwagi
Jak zrobić
kajmak
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!