Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Polewa czekoladowa najprostsza
Polewa czekoladowa najprostsza powstaje po rozpuszczeniu dowolnej czekolady w kąpieli wodnej.
Print Recipe
Pin Recipe
Czas przygotowania:
5
minuty
minuty
Czas gotowania:
5
minuty
minuty
Chłodzenie:
15
minuty
minuty
Łączny czas:
5
minuty
minuty
Rodzaj:
Półprodukt
Kuchnia:
Amerykańska, Europejska
Słowo kluczowe:
łatwa polewa czekoladowa, polewa czekoladowa najłatwiejsza, polewa czekoladowa najprostsza, polewa z czekolady najprostsza, prosta polewa z czekolady
Servings:
1
porcja na wierzch ciasta o średnicy ok. 24 cm
Calories:
598
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
200
g
czekolady
biała, mleczna lub gorzka deserowa
Instructions
Czekoladę bez nadzienia wystarczy rozpuścić w kąpieli wodnej i rozsmarować na powierzchni ciasta lub udekorować nią talerz z deserem.
Notes
Tak przygotowana polewa czekoladowa będzie dość gęsta i szybko skrzepnie.
Przydatne poradniki
:
Jak rozpuścić czekoladę
Nutrition
Serving:
100
g (gorzka czekolada)
|
Kalorie:
598
kcal
|
Carbohydrates:
45.5
g
|
Białko:
7.5
g
|
Fat:
42.5
g
|
Tłuszcze nasycone:
24
g
|
Cholesterol:
3
mg
|
Sód:
20
mg
|
Potas:
715
mg
|
Fiber:
10.5
g
|
Cukier:
23.5
g
|
Witamina A:
40
IU
|
Wapń:
73
mg
|
Żelazo:
29.9
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!