Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Roszponka z winogronami
Roszponka z winogronami, kaparami, miętą i słonecznikiem czyli bardzo prosta i smaczna sałatka z winogron z roszponką.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
5
minuty
minuty
Łączny czas:
5
minuty
minuty
Rodzaj:
Sałatka
Kuchnia:
Amerykańska, Europejska
Słowo kluczowe:
roszponka z winogronami
Servings:
2
osoby
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
200
g
roszponki
1 opakowanie; dokładnie, ale delikatnie umyta i osuszona
100
g
winogron
pokrojone na połówki, wypestkowane
½
małego słoiczka kaparów
3
łyżki
listków mięty
drobno posiekane
2
łyżki
oliwy z oliwek extra vergine
można zastąpić olejem lnianym
3
łyżki
ziaren słonecznika
uprażone na suchej patelni
Instrukcje
Wszystko delikatnie mieszam w salaterce i podaję.
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!