Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Sałatka z truskawek, parmezanu i rukoli
Sałatka z truskawek, parmezanu i rukoli czyli prosta sałatka na lato z kilku składników i połączenie truskawek z wytrawnymi składnikami.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
5
minuty
minuty
Łączny czas:
5
minuty
minuty
Rodzaj:
Przekąska, Sałatka
Kuchnia:
Amerykańska, Europejska
Słowo kluczowe:
sałatka z truskawek, parmezanu i rukoli
Servings:
4
osoby
Calories:
393
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
250
g
truskawek
umyte, osuszone, bez szypułek, pokrojone w ćwiartki
250
g
rukoli i/lub roszponki
100
g
parmezanu
pokrojony w cienkie plastry lub utarty na tarce o grubych oczkach/szatkownicy do kapusty
8
łyżek
oliwy
sos balsamico
sól, pieprz
Instrukcje
Wszystkie składniki poza sosami i przyprawami układamy dekoracyjnie na talerzach.
Delikatnie doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, polewamy oliwą z oliwek.
Całość dekorujemy gęstym octem balsamicznym lub sosem balsamico.
Film
Obejrzyj
bezpośrednio na moim kanale na YouTube
Uwagi
Truskawki
- właściwości, walory i witaminy
Wartości odżywcze
Serving:
230
g
|
Kalorie:
393
kcal
|
Carbohydrates:
11
g
|
Białko:
10
g
|
Fat:
35
g
|
Tłuszcze nasycone:
8
g
|
Cholesterol:
17
mg
|
Sód:
437
mg
|
Potas:
349
mg
|
Fiber:
2
g
|
Cukier:
6
g
|
Witamina A:
1680
IU
|
Witamina C:
46.1
mg
|
Wapń:
406
mg
|
Żelazo:
1.5
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!