Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
–
+
osoby
Mniejszy
Normalny
Większy
Sałatka z tuńczykiem i ryżem
Przepis na sałatkę z tuńczykiem i ryżem czyli prosta i pyszna sałatka z tuńczykiem i ryżem na imprezę lub świąteczny stół, z dodatkiem kukurydzy, kiszonych ogórków i majonezu, najlepsza.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
10
minuty
minuty
Czas gotowania:
25
minuty
minuty
Łączny czas:
35
minuty
minuty
Rodzaj:
Sałatka
Kuchnia:
Polska, Włoska
Słowo kluczowe:
sałatka z tuńczykiem i ryżem
Servings:
4
osoby
Calories:
428
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
1
szklanka
ryżu
najlepszy będzie ryż typu arborio parboiled, ugotowany al dente (lekko twardy i wystudzony)
1
puszka
tuńczyka w sosie własnym
ok. 100 g; odcedzony
1
puszka
kukurydzy
odcedzona
3
jajka
ugotowane na twardo, obrane i pokrojone w kosteczkę
2
ogórki kiszone
pokrojone w kosteczkę
½
cebuli
drobno pokrojona
2-3
łyżki
majonezu
Instrukcje
Wszystkie składniki mieszam w salaterce.
Film
Obejrzyj
bezpośrednio na moim kanale na YouTube
Uwagi
Jak pokroić cebulę
Jak zrobić
majonez
Wartości odżywcze
Serving:
250
g
|
Kalorie:
428
kcal
|
Carbohydrates:
68
g
|
Białko:
16
g
|
Fat:
10
g
|
Tłuszcze nasycone:
2
g
|
Cholesterol:
134
mg
|
Sód:
441
mg
|
Potas:
400
mg
|
Fiber:
3
g
|
Cukier:
5
g
|
Witamina A:
480
IU
|
Witamina C:
6.1
mg
|
Wapń:
59
mg
|
Żelazo:
2
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!