Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
–
+
osób
Mniejszy
Normalny
Większy
Śledzie garnirowane
Przepis na śledzie garnirowane z marchewką, cebulą, selerem naciowym i jajkiem. Eleganckie, dekoracyjne śledzie garnirowane na imieniny, Święta i imprezy.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
15
minuty
minuty
Czas gotowania:
4
godziny
godziny
Łączny czas:
4
godziny
godziny
15
minuty
minuty
Rodzaj:
Przekąska, Starter
Kuchnia:
Polska
Słowo kluczowe:
śledzie garnirowane, śledzie z warzywami
Servings:
6
osób
Calories:
277
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
500
g
śledzi matiasów
z solanki (dobrze opłukane i wymoczone w mleku przez kilka godzin) lub z zalewy octowej
1
łodyga
selera naciowego
pokrojony w cienkie plasterki
1
marchewka
ugotowana, pokrojona w drobną kostkę
5
grzybków marynowanych
pokrojone w drobną kostkę
1
jajko
ugotowane na twardo, ostudzone, pokrojone w drobną kostkę
1
mała cebula
pokrojona w piórka, zblanszowana
oliwa z oliwek
Instrukcje
Śledzie odcedzam, osuszam papierowym ręcznikiem, kroję ukośnie w kawałki o szerokości ok. 3 cm. Układam na półmisku.
Posypuję śledzie selerem, marchewką, grzybkami, jajkiem i cebulą.
Skrapiam delikatnie oliwą z oliwek.
Film
Obejrzyj
bezpośrednio na moim kanale na YouTube
Uwagi
Jak pokroić cebulę
Jak zrobić
śledzie w zalewie
Grzyby marynowane
- przepis
Wartości odżywcze
Serving:
100
g
|
Kalorie:
277
kcal
|
Carbohydrates:
2
g
|
Białko:
16
g
|
Fat:
22
g
|
Tłuszcze nasycone:
3
g
|
Cholesterol:
77
mg
|
Sód:
138
mg
|
Potas:
371
mg
|
Cukier:
1
g
|
Witamina A:
2930
IU
|
Witamina C:
2.1
mg
|
Wapń:
60
mg
|
Żelazo:
1.2
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!