Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Śledzie z porem
Śledzie z porem, jabłkiem, marchewką i miętą, w sosie z majonezu i jogurtu. Najlepszy śledzik z porem do podania na śniadanie, kolację lub jako przekąska na zimno do alkoholu.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
5
minuty
minuty
Łączny czas:
5
minuty
minuty
Rodzaj:
Dodatek do obiadu
Kuchnia:
Polska
Słowo kluczowe:
surówka z pora
Servings:
2
osoby
Calories:
378
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
2-4
płaty śledziowe
z zalewy
1
por
duży; tylko biała część; pokrojony w półksiężyce
1
jabłko
ze skórką lub obrane; starte na tarce o grubych oczkach
1
marchewka
średnia; starta na tarce o grubych oczkach
1
łyżka
majonezu
1
łyżka
jogurtu naturalnego
1
łyżeczka
soku z cytryny lub limonki
opcjonalnie
2
łyżki
świeżej mięty
posiekana; opcjonalnie
sól, pieprz
można pominąć, jeśli w surówce są owoce lub marchewka ma słodki smak
Instrukcje
Wszystkie składniki mieszam w miseczce, doprawiając solą i pieprzem do smaku.
Odstawiam na 30 minut do lodówki, do przegryzienia smaków.
Uwagi
Śledzie w zalewie octowej
- przepis
Wartości odżywcze
Serving:
1
porcja
|
Kalorie:
378
kcal
|
Carbohydrates:
22
g
|
Białko:
28
g
|
Fat:
19
g
|
Tłuszcze nasycone:
4
g
|
Cholesterol:
94
mg
|
Sód:
292
mg
|
Potas:
765
mg
|
Fiber:
3
g
|
Cukier:
13
g
|
Witamina A:
6095
IU
|
Witamina C:
13.9
mg
|
Wapń:
139
mg
|
Żelazo:
2.8
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!