Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Smażony banan z miodem i mlekiem kokosowym
Azjatycki deser czyli smażony banan podawany z miodem i mlekiem kokosowym. Pyszny i prosty do zrobienia.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Rodzaj:
Deser
Kuchnia:
Azjatycka
Słowo kluczowe:
smażony banan z miodem i mlekiem kokosowym
Servings:
2
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
2
banany
w skórkach; przekrojone wzdłuż, na symetryczne połówki
3
łyżeczki
mleka kokosowego
3
łyżeczki
miodu
olej kokosowy
1
łyżeczka
soku z limonki
opcjonalnie
Instrukcje
Banana smażę na rozgrzanej patelni na oleju kokosowym, układając przekrojoną częścią w dół, a skórką do góry.
Mleko mieszam w miseczce z miodem i sokiem z limonki.
Układam banana skórką do spodu na talerzu wokół ustawionej na środku miseczki z sosem miodowo-kokosowym.
Film
Obejrzyj
bezpośrednio na moim kanale na YouTube
Uwagi
Banan z miodem i mlekiem kokosowym może być wykorzystany jako dodatek do owsianki, kaszy lub ugotowanego ryżu, albo zaserwowany samodzielnie, jako prosty i smaczny deser w azjatyckim stylu.
Jak wybrać
tłuszcz do smażenia
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!