Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Sos orzechowy do knedli i pierogów
Szybki, łatwy i wyjątkowo smaczny sos do knedli i pierogów przygotowany z masła, bułki tartej, orzechów i miodu. Słodki, aromatyczny i… chrupiący!
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
2
minuty
minuty
Czas gotowania:
3
minuty
minuty
Łączny czas:
5
minuty
minuty
Rodzaj:
Sos
Kuchnia:
Polska
Słowo kluczowe:
sos do knedli i pierogów, sos do pierogów i knedli, sos orzechowy, sos z orzechami, sos z orzechów
Servings:
4
Calories:
424
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
100
g
masła
½ kostki
100
g
orzechów włoskich lub nerkowców
grubo posiekane
2
łyżki
miodu
5-6
łyżek
bułki tartej
Instrukcje
Na małym ogniu roztapiam masło z miodem w rondelku.
Do roztopionego masła dodaję bułkę tartą i orzechy, dokładnie mieszam.
Zasmażam całość na niedużym ogniu, do uzyskania złoto-brązowego koloru.
Film
Obejrzyj
bezpośrednio na moim kanale na YouTube
Uwagi
Najlepsze przepisy na
pierogi z owocami
Najlepsze przepisy na
knedle
Wartości odżywcze
Serving:
75
g
|
Kalorie:
424
kcal
|
Carbohydrates:
21
g
|
Białko:
5
g
|
Fat:
37
g
|
Tłuszcze nasycone:
14
g
|
Cholesterol:
53
mg
|
Sód:
270
mg
|
Potas:
134
mg
|
Fiber:
2
g
|
Cukier:
10
g
|
Witamina A:
625
IU
|
Witamina C:
0.3
mg
|
Wapń:
53
mg
|
Żelazo:
1.3
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!