Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Surówka z pora
Surówka z pora z jabłkiem, marchewką i miętą, w sosie z majonezu i jogurtu. Najlepsza surówka porowa!
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
5
minuty
minuty
Łączny czas:
5
minuty
minuty
Rodzaj:
Dodatek do obiadu
Kuchnia:
Polska
Słowo kluczowe:
surówka z pora
Servings:
2
osoby
Calories:
55
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
1
por
duży; tylko biała część; pokrojony w półksiężyce
1
jabłko
ze skórką lub obrane; starte na tarce o grubych oczkach
1
marchewka
średnia; starta na tarce o grubych oczkach
1
łyżka
majonezu
1
łyżka
jogurtu naturalnego
1
łyżeczka
soku z cytryny lub limonki
opcjonalnie
2
łyżki
świeżej mięty
posiekana; opcjonalnie; można zastąpić innymi ziołami, np. natką pietruszki lub tymiankiem
sól, pieprz
Instrukcje
Wszystkie składniki surówki mieszam w miseczce, doprawiając solą i pieprzem do smaku.
Wartości odżywcze
Serving:
1
porcja
|
Kalorie:
55
kcal
|
Carbohydrates:
1
g
|
Fat:
5
g
|
Tłuszcze nasycone:
1
g
|
Cholesterol:
4
mg
|
Sód:
88
mg
|
Witamina A:
150
IU
|
Witamina C:
1.5
mg
|
Wapń:
12
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!