Wrapy z kurczakiem, szpinakiem i kozim serem czyli prosty przepis na szybki obiad lub przekąskę do pracy. Pożywne i smaczne wrapy z kurczakiem do przygotowania w 15 minut.
Migdały lub orzechy prażymy na suchej patelni ceramicznej lub teflonowej.
Kurczaka zalewamy oliwą i przyprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny/limonki/pomarańczy oraz ziołami. Można odstawić go na 30-60 minut do lodówki.
Smażymy szybko kurczaka na patelni, delikatnie tylko zrumieniając mięso.
Dodajemy do kurczaka gruszkę i pod przykryciem dusimy całość przez ok. 2-3 minuty. Odstawiamy.
Podgrzewamy wrapy na suchej patelni, z obu stron.
Na każdym wrapie układamy szpinak i plasterki sera.
Spryskujemy listki oliwą.
Dodajemy kurczaka z gruszką.
Doprawiamy balsamico.
Posypujemy mięso prażonymi migdałami.
Zawijamy wrapy i od razu serwujemy.
Uwagi
Zamiast na zwykłej patelni, wrapy można ugrillować na grillu klasycznym, elektrycznym lub grillowej patelni (nabiorą pasiastych lub kraciastych wzorów).