fbpx
Czytasz właśnie
Zwycięzcy Konkursu na cytrynowy Smako-Łyk

Zwycięzcy Konkursu na cytrynowy Smako-Łyk

cytrynowy Smako-Łyk
Jeszcze nikt nie ocenił. Może Ty zaczniesz? Na końcu wpisu możesz przyznać gwiazdki.

Pojawiło się wiele propozycji konkursowych w komentarzach oraz przysłanych do mnie mailach, a teraz najwyższy czas wybrać 5 osób, które według mnie najlepiej dopasowały cytrynowy Smako-Łyk Żywiec do wybranej przez siebie potrawy i które zostaną nagrodzone parowarami oraz wezmą udział w dalszej części konkursu, walcząc w głosowaniu o zestaw do fondue/raclette.

Przysyłaliście przepisy na dania mięsne, rybne, wegetariańskie, drinki i desery, uzasadniając, dlaczego to właśnie takie danie najlepiej skomponuje się z cytrynowym Smako-Łykiem. Zgromadziłam dzięki Wam bazę fantastycznych pomysłów na obiady o różnym stopniu trudności przygotowania i wielu, często rzadko spotykanych, składnikach.

A szczęśliwcami, którzy dzięki cytrynowemu Smako-Łykowi będą gotować w parowarach Philips pyszne i zdrowe dania na parze, ogłaszam:

  1. aneta za kurczaka w sosie cytrynowo-miętowym: „Wyśmienicie wygląda i jeszcze lepiej smakuje oczywiście tylko podane ze Smako-Łykiem Cytrynowym. Od wieków bowiem już wiadomo, że cytryna “czuje mięte” do mięty :)
    Lekkość dania podkreśla orzeźwiający smak Cytrynowego Smako-Łyku. Aż chce się jeść!”
  2. kasia1977 za łososia w śmietanie: „Dzisiejsze danie, to losos w śmietanie! Lecz calkiem nowej, bo kokosowej! Jest dynia… I ryba… I ryz sypki… chyba… Coś mi nie pasuje, czegos tu brakuje! Ach, co dla ochłody? Łyk cytrynowej wody! ‘Łyk’, to moze malo, wiecej by się zdało! Jeszcze jeden – wielki! Ups… Uff… Jest jeszcze pół butelki!”
  3. amarantka za falafela: „Falafel to dla mnie Afryka. Afryka to pełnia słońca, lato w całej swej okazałości. Falafel to też dzięki małej czerwonej papryczce chili – ostry smak. I zieleń pietruszki. Kropkę nad i stawia w falafelu kumin, który swoim smakiem przywołuje egzotyczne wspomnienia. A idealnym dopełnieniem tej kompozycji jest właśnie cytrynowy Smako-Łyk. Podkreśli smak. Złagodzi ogień. Przypomni o lecie, gdy za oknem jesień w pełni.”
  4. anecia04 za kolorową sałatkę z kaszy kuskus: „Ponieważ cytryny kojarzą mi się z kuchnią arabską, a zwłaszcza te kiszone w soli, danie przygotowałam właśnie w skorupkach cytrynowych, idealny więc będzie orzeźwiąjący Smako-Łyk cytrynowy Żywiec Zdrój, który podkreśli smak delikatniej sałatki.”
  5. maria konieczna za nadziewany makaron muszle z pieczarkami: „Danie, na które nigdy nie muszę wołać dwa razy. Pasuje w sam raz do Smako-Łyku gdyż cytryna nadaje mu wyrazistości i ostrości. To połączenie łagodności z wyrazistością.”

Miłe Panie, gratuluję wygranych! Zgodnie z regulaminem odezwę się do Was mailowo w celu potwierdzenia Waszej wygranej.

Zobacz też
Jeż z mango

W tym tygodniu zapraszam wszystkich do poznania zwycięskich receptur oraz obejrzenia zdjęć ugotowanych według nich przeze mnie potraw (będę na bieżąco gotować zaproponowane przez zwycięzców dania i publikować przepisy wraz z fotografiami) oraz, w dalszej części, do ostatniego etapu – głosowania na najlepszy przepis.

Dziękuję wszystkim za miłą zabawę!

Podoba Ci się? Oceń lub zostaw komentarz 🙂

Zobacz komentarze (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2009-2024 | Dorota Kamińska blog kulinarny, przepisy, podróże i styl życia | Wszystkie prawa zastrzeżone | Część odnośników na blogu to afiliacyjne linki partnerskie | Moja książka: Superfood | Silnik: Wordpress | Serwer: Bookroom