Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Sałatka z pomidora, awokado i pesto
Szybka, prosta, smaczna i zdrowa sałatka z pomidora, awokado i pesto, idealna na kolację lub śniadanie, albo jako przekąska popołudniowa.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
5
minuty
minuty
Łączny czas:
5
minuty
minuty
Rodzaj:
Sałatka
Kuchnia:
Europejska
Słowo kluczowe:
sałatka z pomidora, awokado i pesto
Servings:
4
osoby
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
1
pomidor
duży; pokrojony na plasterki
1
awokado
obrane ze skórki, skropione sokiem z cytryny, pokrojone na plasterki
1
kulka mozzarelli
pokrojona na plasterki
1
słoiczek
pesto bazyliowego
mały, ok. 100 ml
1
łyżeczka
octu winnego lub balsamicznego
oliwa z oliwek
balsamico lub gęsty ocet balsamiczny
sól
Instrukcje
Pomidora smaruję pesto i razem z awokado i mozzarellą układam dekoracyjnie na talerzu. Skrapiam octem winnym lub balsamicznym.
Delikatnie posypuję pomidora solą, a całość polewam oliwą z oliwek.
Dekoruję sałatkę oliwą i gęstym octem balsamicznym lub balsamico.
Film
Obejrzyj
bezpośrednio na moim kanale na YouTube
Uwagi
Jak zrobić
pesto z bazylii
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!