Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Sos do sushi
Przepis na sos do sushi. Jest to sos na bazie japońskiego octu ryżowego, który wykorzystuje się do doprawienia ugotowanego ryżu do sushi, przed zawinięciem go w listki nori.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
5
minuty
minuty
Łączny czas:
5
minuty
minuty
Rodzaj:
Półprodukt
Kuchnia:
Japońska
Słowo kluczowe:
sos do sushi
Servings:
1
porcja na 1 kg suchego ryżu
Calories:
150
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
⅓
szklanki
japońskiego octu ryżowego
3
łyżki
cukru
1
łyżka
soli
Instrukcje
W garnku mieszamy wszystkie składniki i delikatnie podgrzewamy aż cukier i sól całkowicie się rozpuszczą.
Wystudzonym sosem doprawiamy ugotowany ryż do sushi.
Uwagi
Jak ugotować
ryż do sushi
Wartości odżywcze
Serving:
100
g
|
Kalorie:
150
kcal
|
Carbohydrates:
36
g
|
Sód:
6978
mg
|
Cukier:
35
g
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!