4 dni w Siem Reap, podczas 3-tygodniowego pobytu w Azji przeznaczonego na zwiedzanie Tajlandii i Kambodży. Siem Reap słynie ze znanego na całym świecie, wpisanego na listę światowego dziedzictwa kultury, kompleksu ruin świątyń Angkor, położonego w dżungli, nieopodal miasta. Kambodża to także piękne, ręcznie wytwarzane produkty: jedwab, drewniane ozdoby, odzież oraz najsmaczniejsza kuchnia azjatycka, jakiej dotychczas spróbowałam: dania pięknie pachnące przyprawami, starannie przygotowane i zaserwowane, kolorowe, łączące smaki ostre i słodkie oraz łagodne. Oto moje najlepsze zdjęcia z Kambodży – fajnie byłoby tam kiedyś wrócić i zobaczyć to wszystko, zwiedzając miejsca, które nie są tak oblegane przez turystów.
Cześć, mam na imię Dorota i tworzę przepisy kulinarne z filmami wideo. Jestem autorką książki „Superfood po polsku”, a moje ukochane miasto, w którym mieszkam, to Wrocław :). Uwielbiam gotować i karmić siebie i innych, kiedyś moim hobby było pieczenie serników, a potem „wkręciłam się” w odchudzanie… posiłków ;). Od ładnych paru lat doradzam, jak jeść smacznie i zdrowo (da się!), żeby dobrze się czuć, mieć mnóstwo uśmiechu i energii oraz miło spędzać czas, nie tylko w kuchni.| Więcej o mnie
Wszystkie są wspaniałe, ale faktycznie najlepsze z małą modelką:)