Jeszcze nikt nie ocenił. Może Ty zaczniesz? Na końcu wpisu możesz przyznać gwiazdki.
Prostą dekoracją deseru, o nieco „egzotycznym” klimacie jest jeż z mango. Wykrawane nożem zagłębienia w miąższu mango, po wciśnięciu „piętki” owocu, utworzą kształt jeża o dość grubych, za to dekoracyjnych, kolcach. To bardzo ładna dekoracja deserów oraz element potraw kuchni azjatyckiej, a od kiedy jest łatwo dostępne w Polsce, warto się skusić i spróbować kilku sposobów jego wykorzystania.
Jeż z mango będzie miał tym dłuższe kolce, im głębiej ponacinamy owoc, ale najlepiej będą się prezentować te o średniej długości i boku o wymiarze ok. 1,5 cm.
Cześć, mam na imię Dorota i tworzę przepisy kulinarne z filmami wideo. Jestem autorką książki „Superfood po polsku”, a moje ukochane miasto, w którym mieszkam, to Wrocław :). Uwielbiam gotować i karmić siebie i innych, kiedyś moim hobby było pieczenie serników, a potem „wkręciłam się” w odchudzanie… posiłków ;). Od ładnych paru lat doradzam, jak jeść smacznie i zdrowo (da się!), żeby dobrze się czuć, mieć mnóstwo uśmiechu i energii oraz miło spędzać czas, nie tylko w kuchni.| Więcej o mnie
[..YouTube..] @TheUnboxinglive Na tym kanale nie przeklinamy :).