Jeszcze nikt nie ocenił. Może Ty zaczniesz? Na końcu wpisu możesz przyznać gwiazdki.
Tegoroczna Wielkanoc zaskoczyła piękną pogodą i cudownie kwitnącym rzepakiem, który, w okolicach Wrocławia, w drodze na Wałbrzych, jest jedną z piękniejszych dekoracji krajobrazu. Oderwałam się na chwilę od codziennych zajęć i pojechałam do babci :).
Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika Dorota Kamińska (@dorotakaminska)
W ramach przygotowania nowych Wielkanocnych przepisów, zrobiłam królika pieczonego i upiekłam mazurek z czekoladą, koniecznie sprawdźcie te dwie receptury, zwłaszcza na ciasto, które prezentuje się wyjątkowo elegancko :).
Randka w domu? A może spotkanie ze znajomymi? Jeśli chcecie przygotować deser bez pieczenia, zróbcie tiramisu, może być w uproszczonej wersji, z bitą śmietaną lub kremem z bitej śmietany i mascarpone. Mój przepis w końcu doczekał się poprawionej wersji, w której deser prezentuje się o wiele piękniej na talerzu :).
Cześć, mam na imię Dorota i tworzę przepisy kulinarne z filmami wideo. Jestem autorką książki „Superfood po polsku”, a moje ukochane miasto, w którym mieszkam, to Wrocław :). Uwielbiam gotować i karmić siebie i innych, kiedyś moim hobby było pieczenie serników, a potem „wkręciłam się” w odchudzanie… posiłków ;). Od ładnych paru lat doradzam, jak jeść smacznie i zdrowo (da się!), żeby dobrze się czuć, mieć mnóstwo uśmiechu i energii oraz miło spędzać czas, nie tylko w kuchni.| Więcej o mnie