Koper włoski jest smacznym warzywem o anyżowym aromacie. Może być podawany na surowo lub uduszony na maśle albo oliwie, polany sosem, zapiekany lub dodany do risotto.
Przed podaniem bulwy fenkuła należy umyć, osuszyć i obrać z zewnętrznej, łykowatej warstwy, następnie odkroić nać i spód i pokroić: w talarki do duszenia na maśle, w piórka lub w kostkę do podania na surowo.
Cześć, mam na imię Dorota i tworzę przepisy kulinarne z filmami wideo. Jestem autorką książki „Superfood po polsku”, a moje ukochane miasto, w którym mieszkam, to Wrocław :). Uwielbiam gotować i karmić siebie i innych, kiedyś moim hobby było pieczenie serników, a potem „wkręciłam się” w odchudzanie… posiłków ;). Od ładnych paru lat doradzam, jak jeść smacznie i zdrowo (da się!), żeby dobrze się czuć, mieć mnóstwo uśmiechu i energii oraz miło spędzać czas, nie tylko w kuchni.| Więcej o mnie
myślę, że powinnaś pokazać więcej takich filmów, własnie dla początkujących, którzy dopiero zaczynają przygodę z gotowaniem, coś bardziej w stylu „tips and tricks” niż same przepisy 🙂
[..YouTube..] @notursweetie Na Pozytywnej Kuchni jest już cały dział „Szkoła gotowania” i mam nadzieję, że w najbliższym czasie szybko go rozbuduję :).
[..YouTube..] myślę, że powinnaś pokazać więcej takich filmów, własnie dla początkujących, którzy dopiero zaczynają przygodę z gotowaniem, coś bardziej w stylu „tips and tricks” niż same przepisy 🙂
Na Pozytywnej Kuchni jest już cały dział „Szkoła gotowania” i mam nadzieję, że w najbliższym czasie szybko go rozbuduję :).
myślę, że powinnaś pokazać więcej takich filmów, własnie dla początkujących, którzy dopiero zaczynają przygodę z gotowaniem, coś bardziej w stylu „tips and tricks” niż same przepisy 🙂
[..YouTube..] Na Pozytywnej Kuchni jest już cały dział „Szkoła gotowania” i mam nadzieję, że w najbliższym czasie szybko go rozbuduję :).
[..YouTube..] @notursweetie Na Pozytywnej Kuchni jest już cały dział „Szkoła gotowania” i mam nadzieję, że w najbliższym czasie szybko go rozbuduję :).
[..YouTube..] myślę, że powinnaś pokazać więcej takich filmów, własnie dla początkujących, którzy dopiero zaczynają przygodę z gotowaniem, coś bardziej w stylu „tips and tricks” niż same przepisy 🙂
oo ciekawe ? dzieki
[..YouTube..] oo ciekawe ? dzieki