Danie jednogarnkowe

Danie jednogarnkowe czyli potrawa, do której przygotowania wystarczy jeden garnek lub patelnia. Często jest to gulasz lub kremowa zupa, albo risotto czy kaszotto, do którego nie trzeba przesmażać warzyw czy mięsa w osobnym garnku. Danie jednogarnkowe to z reguły prosty przepis na szybki obiad lub kolację. Najchętniej sięgamy po nie jesienią i zimą, ale również wiosną i latem można przygotowywać pyszne potrawy w jednym naczyniu.

Zupa z marchewki
Zupa z marchewki
Zupa krem z kalafiora
Krem z kalafiora
Bigos wegetariański
Bigos wegetariański
Rosół rybny
Rosół rybny
Zupa meksykańska
Zupa meksykańska
Zupa gulaszowa
Zupa gulaszowa
Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku
Leczo z kiełbasą
Leczo z kiełbasą
Rosół
Rosół
Zupa-krem z zielonych szparagów
Krem ze szparagów
Bigos staropolski
Bigos staropolski
Zupa bananowa
Zupa bananowa z chili