Dynia

Dynia – przepisy na pyszne, pomarańczowe warzywo sezonowe. Najlepsze dania z dyni. Nawet jeśli coraz częściej można nabyć ją w sklepach przez cały rok, z pewnością sezonowa jest najlepsza! Istnieje wiele odmian dyni o różnym rodzaju miąższu, zarówno pod względem koloru jak i wilgotności i konsystencji. Zobaczcie moje przepisy na dynię, a potem korzystajcie!

Do puree i kopytek najlepsza jest dynia piżmowa lub hokkaido. Z kolei dynia makaronowa ma specyficzny, nitkowaty środek, a nasza polska odmiana świetnie sprawdzi się do przetworów i w zupach.

Ciemnożółta lub intensywnie pomarańczowa, bogata w witaminy i korzystne dla zdrowia pestki, poleca się do jesiennego gotowania! Pomysł na dynię dla Ciebie gotowy!

Sernik z dynią
Sernik z dynią
Risotto z dynią
Risotto z dynią
Dżem z dyni
Dżem z dyni
Makaron penne z dynią
Makaron z dynią
Pierogi z dynią
Pierogi z dynią
Tarta z dynią
Tarta z dynią
Purée z dyni
Purée z dyni
Frytki z dyni
Frytki z dyni
Racuchy z dyni
Racuchy z dyni
Zupa mleczna z dyni
Zupa mleczna z dyni
Zupa z dyni
Zupa z dyni