Papryka

Papryka – przepisy, pomysły i inspiracje na warzywo o wielu odmianach, kolorach, w różnej wielkości, czasem łagodne, innym razem ostre. Na surowo papryka jest smacznym dodatkiem do kanapek, składnikiem sałatek i surówek. Można blanszować ją i pasteryzować w słoiczkach oraz grillować, piec i smażyć. Papryka sprawdza się idealnie w zupach i sosach, a najlepszy smak wydobywa się z niej poprzez upieczenie, najlepiej po zawinięciu w folię aluminiową, a następnie obranie ze skórki. Pieczona papryka to najlepszy składnik chłodników, pesto i gulaszu.
Zapraszam po sprawdzone przepisy na paprykę w wersjach obiadowych, kolacyjnych, sałatkowych i kanapkowych.

Pierogi z mięsem
Pierogi z mięsem
Kurczak z orzechami i ananasem
Kurczak z orzechami i ananasem
Pasztet pieczarkowy
Pasztet pieczarkowy
Zupa z kalafiora
Zupa z kalafiora
Sałatka śledziowa
Sałatka śledziowa
Kabaczek faszerowany
Kabaczek faszerowany
Szaszłyk
Szaszłyki
Gulasz węgierski
Gulasz węgierski
Koreczki
Koreczki
Zupa meksykańska
Zupa meksykańska